Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски поднови в неделя призива си за преговори с руския му колега, като заяви пред американската телевизия, че те са единственият начин за „прекратяване на тази война“.

„Готов съм за преговори с него“, каза Зеленски в предаването „Fareed Zakaria GPS“ на Си Ен Ен, имайки предвид руския президент Владимир Путин. „Мисля, че без преговори не можем да сложим край на тази война“, каза украинският лидер чрез преводач. „Руските сили дойдоха да ни изтребят, да ни убият“, каза Зеленски. Лидерът, който се очертава като национален герой заради много публичната си позиция срещу Путин и неговите сили, говори за яростната съпротива на украинците срещу инвазията и каза на Русия, че няколко хиляди нейни войници са загинали в битка досега. „Ако има само един процент шанс да спрем тази война, мисля, че трябва да използваме този шанс... за да имаме възможността да преговаряме, възможността да говорим с Путин. Ако тези опити се провалят, това би означавало, че това е трета световна война.

Зеленски многократно предупреждаваше за потенциала конфликтът между Русия и Украйна да прерасне в всеобща глобална война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase