Снимка: БГНЕС
fallback

Западните наемници, изпратени в помощ на Киев, няма да имат право на статут на военнопленници, заяви говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

"Искам официално да подчертая - всички наемници, изпратени от Запада в помощ на киевския националистически режим, не са бойци според международното хуманитарно право. Те нямат право на статут на военнопленници", каза той.

Генералът също така заяви, че всички нападения на чуждестранни наемници срещу руските войски в Украйна са били извършени с оръжия, доставени от Запада.

Oще по темата
Конашенков заяви, че ако бъдат заловени, чуждестранните наемници ще бъдат подведени под наказателна отговорност.

"Най-доброто, което очаква чуждестранните наемници при задържане, е наказателно преследване. Призоваваме чуждестранните граждани, които планират да отидат да се бият за киевския националистически режим, да помислят седем пъти, преди да пътуват", каза Конашенков.

По-рано през деня президентът Володимир Зеленски обяви, че 16 000 доброволци от чужбина се включват във войната на страната на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Евгени

преди 2 години

След внесена заблуда от страна на запад по отношение на конфликта в Украйна.Много хора се записват и отиват,но дали е така??? Както го казват западните медии. Определено мога да кажа че истината е някъде в средата.Европа и САЩ лъжат. Защо Вашингтон и Англия дадоха на зад и сега ЕС да се оправя сам защото всъщност Русия е права. Факт е че Зеленски който уж е украинец е марионетка на САЩ.Кой спря водата за Крим,кой атакува руски граждани??? И това е човекът който уж сега се бори за Украйна глупос

95

Потомък на Аспарух

преди 2 години

В Москва за съжаление не са останали висши политици и военни с чист ум и здрав разум. Всички са или пияни или махмурлии и не могат да вземат правилни решения. Освен това остаряха и не носят много на пиене. И външният им министър, най-висшият им дипломат вика като пияниците "Ти мен уважаш ли ме?" и маха заканително с пръст. Лилипутът също, както виждаме. Жалки отре*пки, то поне да бяха вярващи та Господ малко ум да им налее, но те считат вярата за атрибут на слабака.

94

Сова

преди 2 години

Японци се записват доброволци.Действащи френски легионери!Ветерани от САС!Нито един от тия посочените не му пука кога и как точно ще умре!А за западното оръжие тепърва ще имат среща с него за сега воюваха с старите щаиги от времето на СССР.

fallback