Снимка: Pixabay
fallback
Ново глобално проучване, проведено от Global Drug Survey (GDS), показва, че през 2020 г. австралийците са били най-склонни да злоупотребяват с алкохол в световен мащаб, съобщи БГНЕС.
 
В проучването са участвали повече от 32 000 респонденти от 22 страни в света. Данните показват, че средностатистическият жител на Австралия се напива около 27 пъти годишно, на Дания и Финландия - 23,8, на САЩ - 23,1, на Великобритания - 22,5, на Канада - 22, на Ирландия - 20. 
 
Проучването определя алкохолната интоксикация като изпиване на такава доза галкохолна напитка, която намалява умствената и физическата работоспособност и пречи на човека да пази равновесие, да се концентрира и да говори ясно.
 
През годината най-малко са злоупотребявали с алкохол жителите на Мексико (9 пъти за годината), Нова Зеландия (10,3), Германия и Румъния (10,6 и за двете страни) и Испания (10,8).
 
Участниците в проучването, които са прекалили с алкохола, казват, че съжаляват за това в 21% от случаите (с 12% по-малко от миналата година). До интоксикация най-често се стига заради бързото приемане на голямо и количство алкохол. Втората най-съжалителна причина е решението да се смесят няколко питиета, а третата е изборът на компания.
 
Кралският технологичен университет в Мелбърн, провел проучването като част от глобалното проучване на GDS, заяви, че австралийците са начело на списъка на често пиещите заради дългата карантина в страната, въведена от властите през март 2020 г. 
 
"Възможно е това затваряне да е свързано, въпреки че очевидно културата на пиене също играе роля", казва Моника Барат, която ръководи GDS Австралия. 
 
Тя отбелязва, че почти една четвърт от австралийците, които злоупотребяват с алкохол (24%), съжаляват за това.
 
В обобщението на проучването на GDS се отбелязва също така, че преди всичко тези, които пият редовно, трябва да променят културата си на пиене и да пият по-рядко и по-бавно, както и да избягват пиещите компании и смесването на различни напитки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

СтрелецЪ

преди 2 години

за да злоупотребиш трябва да се напиеш. За да се напиеш трябва да си трезвен преди това .... сега ясно ли ви е защо много други наци НИ НЯМА в тая статистика

27

Сандо

преди 2 години

е кога успяха руснаците и Австралия да анексират?

26

Еврей

преди 2 години

Е па това е много смешно във Русия за година всеки руснак се напива 300 дена примерно някои и малко повече!))))

fallback