Снимка: БГНЕС
fallback

Летището на Палма де Майорка беше затворено за близо 4 часа след  предполагаем опит на мигранти да влязат незаконно в Испания, предаде Би Би Си.

Самолет от Казабланка, пътуващ към Истанбул, е отклонен към испанското летище след съобщение, че един от пътниците е изпаднал в диабетна кома.

При приземяването 21 от хората слизат на пистата, побягват, като се крият зад спрелите наоколо самолети и успяват да прескочат близката ограда.  Полицията арестува част тях, но 12 души все още се издирват.

Испанската агенция ЕФЕ съобщи, че след преглед в болница е установено, че мъжът, предизвикал извънредното кацане на самолета, се чувства добре и той е задържан за незаконно влизане в страната. Друг пътник, който го е придружавал до здравното заведение, обаче е избягал.

Силите на реда разследват дали става дума за спонтанни действия или случилото се е част от предварително разработен план за нелегална имиграция. Испански официален представител определи ситуацията като безпрецедентна.

Около 60 полета до Палма де Майорка бяха отложени или отклонени в резултат на инцидента.

По-късно самолетът, свързан с него, е продължил към Истанбул с останалите пътници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

До 11 Аз живея в Испания. Тук най-много чуждемци са от Латинска Америка, Италия, Румъния, Англия, Германия и Франция. Мароканците са около 600 000 заедно с натурализираните. За гражданство в Испания се чака над 12 години, да не мислиш, че се взема толкова лесно?

11

Що"Да"Вида

преди 2 години

Иванчо стига с манипулациите, Русия е федерация, мюслитата живеят в отделни територи там, държави в държавата.В москва даже не съм чувал да има джамия.

10

Иван от Магадан

преди 2 години

Испания си е супер, какво да кажат в Руската федерация, където 30% от населението са мюсюлмани благодарение на Путин и неговият евразийски съюз?

fallback