Снимка: БГНЕС
fallback

Изтеглянето на американските войски от Афганистан увеличава риска от нова терористична атака, като тази от 11 септември 2001 г. в Съединените щати. Това заяви ръководителят на британското контраразузнаване Кен Маккалъм, цитиран от "Таймс", предаде БГНЕС.

Според ръководителя на MИ-5 решението на Вашингтон е "възродило и насърчило" ислямските екстремисти. Това означава не само повдигане на духа, но и висока вероятност за прегрупиране на терористите, за да извършат по-сложни атаки.

„Рискът е те да пресъздадат и да ни поставят отново пред добре проектирани сложни заговори, като тези, с които се сблъскахме по време на атаките на 11 септември и през следващите години“, обясни Маккалъм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

До 30

преди 2 години

Правиш ли разлика между 5 и 6?

24

ДО 30

преди 2 години

Явно докато не се научим Нов Говор по Оруел, все ще слагат *** или направо трият! Ако и това не помага ще пратят войска и полицип. Пак по Оруел.

23

Анонимен

преди 2 години

MI 5 са структура на вътрешното разузнаване в ОК. Къде се бъркат в международни проблеми? Едиствено могат да си слагат MI5 в номера на личните коли, не само ако работят в Кингстън, Съри.

fallback