Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Американски военен кораб произведе предупредителни изстрели, след като три военноморски съда на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) се доближиха до него и друг патрулен кораб на САЩ в Персийския залив, съобщи американската армия, цитирана от Ройтерс.

Подобни инциденти са се случвали понякога през изминалите пет години, макар че през последната година имаше известно затишие.

"Екипажите на американските кораби издадоха многократни предупреждения по радиовръзка и високоговорител, но съдовете на КГИР продължиха маневрите си в непосредствена близост", се посочва в изявление на американската армия.

"Тогава екипажът на кораба "Файърболт" произведе предупредителни изстрели и съдовете на КГИР се отдалечиха на безопасно разстояние от американските кораби", се допълва в изявлението.

Подобен инцидент във водите на Персийския залив се случи и в понеделник, отбелязва Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Представете си ирански кораб да стреля предупредителни изстрели против американски кораб на 10км от Флорида....Американците са една болна нация от психопати!

14

Анонимен

преди 2 години

Американските *** едно време смъкнага ирански пътически самолет над собствената им територия без да им мигне окото и избиха 300 човека за секунди... Пък кавко са някакви корабчета за тях...Другия път да пробват с предупредителни изстрели против руски или китайски кораби ?

13

Анонимен

преди 2 години

Нека бъдат и така бойни и пред Руски кораби :)) ако имат достатъчно Памперси на борда биха добили подобна смелост !!!

fallback