Снимка: БГНЕС
fallback

Повече от 150 души са задържани по време на третата поредна нощ на протести срещу полицейския час в Нидерландия.

Мярката беше въведена заради разпространението на  коронавируса. В две от населените места са изпратени специални части на полицията, за да разпръснат протестиращите, информира Нова тв.

Основни участници в безредиците са агресивни младежи, които прибягват и до прояви на вандализъм.

"Наистина е странно че, че нещата излизат извън контрол, хората губят ума си, мога да си го представя донякъде, но всички ние сме изправени пред една и съща ситуация тук и мисля, че трябва да запазим спокойствие. Смятам, че правителството се справя много добре и държи положението под контрол, като прави така че да можем да излезем навън възможно най-скоро", смята Карло Хофман, жител на Амстердам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Безпартиен

преди 3 години

Гледам данни за жертвите от Ковид навсякъде по страните е от 3 до 4 процента от заразените. Като изкарал го средно залежаващо смятам, че Мерките не променят абсолютно нищо в този си вид в който бяха наложени. Най тежко беше Ноември месец. Покрай мен не съм чул за болен от 20-ти Декември, над месец. Всички го изкарахме вече това. Това с вечерните часове е за мен социален експеримент и са прави хората да протестират, палят и чупят. Очаквам гърците да се събудят скоро и те, като им дойде до гуша.

22

Анонимен

преди 3 години

Насилието и терорът в Холандия са всеобхватни и не са само емигрантите на площада и под прицела на полицията. Изселват потенциално конфликтни, лепят позорящи стикери по вратите на домовете на неудобни холандци, привикват и съветват в полицията само за заявено мнение, различно от официалното. Фашизъм в действие!

21

Анонимен

преди 3 години

ЕС наложи санкции на Нидерландия за нарушени човешки права. Незабавно освобождаване на арестуваните! Бойко и Радев - кажете си мнението. Няма да ви се карат!

fallback