Снимка: БГНЕС
fallback
Започна съдебното заседание, на което ще бъде произнесена присъдата срещу австралийския терорист от Нова Зеландия, който миналата година уби над 50 човека в две джамии, предадоха информационните агенции, цитирани от БНР.
 
Заседанието ще продължи четири дни. 29-годишният Брентън Тарант е възможно да бъде осъден на доживотен затвор, евентуално без право на помилване. Това би било най-тежката присъда в историята на Нова Зеландия.
Oще по темата
 
Прокурор каза още в началото на заседанието, че австралиецът е планирал педантично нападението, за да причини максимален брой жертви.
 
Тарант вече се призна за виновен по обвинения в 51 убийства, 40 опита за убийство и извършване на терористичен акт. Той е заявил, че съжалява, че не е убил повече хора.
 
Австралиецът застреля жертвите си в две джамии в град Крайстчърч. Беше задържан на път към трета. Той излъчи нападението на живо във Фейсбук.
 
На заседанието стана ясно, че той планирал да атакува и трета джамия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

Каквото повикало - такова се обадило. Дотам водят исямизма и ислямския тероризъм.Всяко действие има противодействие.

16

Леле

преди 3 години

Вчера в София са заловили шестима нелегални от Афганистан. Никъде не пише в медиите, съответно мисля, че са заловили не малко в цяла България, но никой не ни казва. Ислямизацията на Европа тече с пълна сила.

15

Анонимен

преди 3 години

След време ще е национален герой и ще му строят паметници и градове и улици ще кръщават на неговото име. А истинските терористи дето са на власт и съсипват държавите ни ще отидат в бунището на историята.

fallback