Снимка: aa.com.tr
fallback

Лекарите в частна болница в Ню Делхи отстраниха най-големия в света тумор на яйчниците от тялото на 52-годишна жена.

Туморът е с тегло 54 килограма, а операцията по отстраняването му продължи 3,5 часа. По информация на Анадолската агенция туморът е бил наполовина на теглото на пациентката, съобщи БНТ.

"За повече от 30 години опит като хирург никога не съм срещал случай, при който туморът е тежал почти половината от телесното тегло на човека", заяви Арун Прасад - старши консултант по гастроентерология и бариатрична хирургия в болницата "Индпрапраща Аполон“.

Пациентката през последните месеци е започнала бързо да качва килограми, като теглото ѝ е достигнало 106 килограма. Тя имала затруднения с дишането и ходенето и чувствала остра болка в корема, съобщават от болничното заведение.

Направените след операцията изследвания показали, че туморът е доброкачествен, а жената няма съпътстващи заболявания, което позволява да се възстанови бързо.

След хирургическата интервенция теглото на жената намаляло до 56 килограма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

УМНИКА

преди 3 години

В Индия и Китай има най-много болести. В Китай е от това защото консумират кучешка храна а в Индия е от негиеничният начин на живот. Там дори няма тоалетни с,,ат и пикаят на улицата.

7

Тео

преди 3 години

Дано се оправи напълно жената и да няма рецидив! Защото един път с тумор, дори и доброкачествен, винаги имаш дамоклев меч над главата си! А за да се стигне до тук, очевидно жената я е било страх до последно и се е надявала на някакво чудо. Имам позната жена, дето против камъни в бъбреците бабите и казват да пие сок от смрадлика и какви ли не панацеи, докато накрая бъбрек не можеше да се спаси и го махнаха. Просто някои хора ги е страх до последно!

6

Анонимен

преди 3 години

На майка ми извадиха огромен тумор. Просто жените ги е страх от диагнозата и стискат до последно. Някакъв тьпанар пък и беше предписал да смуче лимони, за да и се дренират подутите лимфни възли... Аз тогава не си давах сметка какво е и мислех, че сама се оправя с докторите. След три години се върна, вече като злокачествено образувание в черния дроб и я уби.

fallback