Снимка: БГНЕС
fallback

Неизвестни засега лица са се опитали да подпалят антена на мобилен оператор в кипърския град Лимасол, съобщи БТА.

Антената е била разположена в търговски център. Според полицията, опитът за палеж е бил извършен през нощта, а щетите са установени сутринта, когато служители на телекомуникационната компания отишли да проверят на какво се дължат смущенията в покритието на сигнала.

При разследването е установено, че извършителите са опитали да запалят антената с помощта на запалителна течност.

Порталът "Сайпръс таймс" припомня, че това е вторият подобен палеж на антена на мобилен оператор в Кипър напоследък. На 13 април беше запалена още една антена, като извършителите мислели, че става въпрос за предавател от технологията 5G.

Широкото разпространение на безпочвените информации, че 5G вреди на човешкото здраве и дори че разпространява новия коронавирус, накара преди няколко дни Европейската комисия да предупреди, че се разпространяват фалшиви новини и да обяви информационна кампания срещу тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

СССР

преди 3 години

В Русия няма 5G ама за съжаление и там го закъсаха с 5G .Абфейк новините идват именно от Русия-не знам с каква цел обаче.Руска пропаганда ;)

51

1

преди 3 години

Докато разпространението на фейк нюз, включително тази, че 5Г била вредна за здравето не се криминализира и няколко стотици (или хиляди) неграмотници не влязат в затвора няма да се оправи работата. Тази прослойка и тук си личи с пълна сила. Даже цитират неща, които самите те не разбират. Такива трябва да ги изправят пред едно тричленно жури от преподаватели по Физика за гимназиални класове (по-нагоре няма нужда) и ако не могат да обяснят елементарни неща, директно с присъди.

50

До 21 Обективно

преди 3 години

Пак от мен, 50: точно епицентъра е по- малко опасен от недалечното разстояние. В епицентъра вълната все още няма амплитуда, а слеьивателно не може все още да разрушава или там другите поражения. Зловещият пример е с ате тата в "Св. Неьеля" - царят е оцелял от взривната вълна точно защото се е намирал ПОД епицентъра, но на недаюечни разстояния, знеш, имало е много жертви

fallback