Снимка: БГНЕС
fallback

В лондонски съд започват изслушванията по искането за екстрадиция на основателя на сайта "Уикилийкс" Джулиън Асандж в Съединените щати. Планира се те да продължат 4 седмици, предаде Bulgaria ON AIR.

От обвинението поискаха да бъдат разделени на две части и през тази седмица да бъдат представени само първоначалните аргументи на страните, а след това - през май или началото на юни - да бъдат изложени доказателствата и да бъдат призовани свидетелите.

Oще по темата

Решението се очаква известно време след края на изслушванията, но вероятно това няма да означава край на процеса, тъй като по всяка вероятност ще има обжалване.

Адвокатът на Асандж каза, че делото може да се проточи с години и да стигне дори до Върховния съд. Вашингтон иска да изправи Джулиън Асандж на съд по общо 18 обвинения, 17 от които са за нарушения по Закона за шпионажа.

Ако бъде предаден на американските власти, той може да получи около 170 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Ако не беше Асандж,Тръмп можеше и да загуби изборите.Не запушвайте устата на истината,не четох Уикилийкс,но съм за свободата на словото и правото на свобода на всеки човек!

17

гл шеф

преди 4 години

до. цял свят. от гл. шеф. на тайно разузнаване. питамеви съседите и свойте какво искате от нашият румен. румен нищо невие направил. румен няма дасе уплаши. 10г румен го термозите психическо. румен на никой няма нищо да дава и да взима. ще има с вас всички голямо разузнаване. с заснетите матреяли. спретесе хора. ще патите. не винете румен него дебнете румен нищо не вписва...

16

Анонимен

преди 4 години

Не можело .. имало публични тайни ...Не и като тайните са в ущърб на човечеството! Публична тайна може да са имената на хора разработващи ваксина за Корона вируса, за да няма огромен обществен натиск над тях, но не и имената на хора, разработвали този вирус.

fallback