Снимка: БГНЕС
fallback

Доналд Тръмп ще обяви дългоочакваният план за мир в Близкия Изток. Той каза това по време на среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху вчера. Американският лидер отказа да разкрие подробности от плана. Нетаняху от своя страна повтори, че се надява да "сътворят история".

Oще по темата

Планът за мир в Близкия изток на американския президент Доналд Тръмп предлага изоставане на всичко, което е натрупано досега от 1948 г. в усилията за намиране на решения на израелския конфликт. Това мнение изрази проф. Динко Динков, преподавател в УНСС, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"На международно ниво има приета идея за решаване на този проблем - да се създадат две държави. Досега арабска държава все още не е получила признание. Второ, да се изпълнят резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, започвайки от 1948 г., за създаването на двете държави, и тези, приети след израелския конфликт от 1967 г.", изтъкна Динков.

Цялото интервю вижте по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

до 13

преди 4 години

По принцип си прав и аз съм съгласен. Но... никой не казва къде да отидат след това палестинците. Там е заровено кучето. Всичко по този въпрос е само лозунги и крясъци, а това са стотици хиляди човешки съдби.

17

Анонимен

преди 4 години

Адът е с по-големи шансове да замръзне отколкото някога Израел да напусне, изостави или замени собствената си земя и територия за каквото и да било на този свят.Това е Обетованата земя, която сам Бог е определил и подарил на израилтяните чрез Мойсей и всякакви оспорвания на този факт са безмислени и безпочвени.

16

Анонимен

преди 4 години

До Карл Танерамерика създава размирици после се грижи уж

fallback