Снимка: БГНЕС
fallback

Обрат във Франция - правителство протегна ръка към синдикатите, които вече месеци наред организират стачки и протести срещу пенсионната реформа.

Премиерът Едуар Филип предлага да оттегли най-оспорваното предложение, което в действителност би увеличило възрастта за пенсиониране с две години до 64 години, предава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Два от профсъюзите приветстваха мерките на кабинета, други два големи синдиката все още не са отговрили на призива.

Предложението на Филип дойде на фона на нови демонстрации във френската столица. Отново, както и при предишните акции, се стигна до ескалация на напрежението.

Има счупени витрини, палежи и други вандалски прояви, на които полицията отговорила със сълзотворен газ. Протести имаше и в Марсилия, Тулуза, Лион и Нант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 4 години

Франция е най-великата нация на света и всички останали само могат да завиждат и да взимат пример от нея.

40

НЯма деца за цяр

преди 4 години

Ако се намали пенсионната възраст в България стотици хиляди ще се върнат в китните български села и ще започнат да работят несъзнателно по охрана на природата вкл с отглеждани о т тях животни птици и растения Задържането на милион бюрократи на работа утежнява рязко издръжката на огромната ненужна и продажна администрация особено в БЪлгария подава София възмутена от огромния брой служители в министерства и ведомства..Разходите з а пенсии за тях са смешни в сравнение с злоупотребите им..

39

JJIvanov warnings

преди 4 години

Обсебени от масови убиици бюрократи сриват биосферната охрана обезпечава от хора и домашни животни в големи региони на Европа. В ерата на механизацията автоматизацията и роботизацията терористите принудиха стотици милиони да ходят на работа до 67 годишна възраст .Особенно жестоко пострада България. Обезлюдени са БЪлгарските села и малки градове. Милиони работят в особенно вредна среда облъчвани от камери и скенери.Намалете възраста за пенсиониране веднага подава Европа с тревога

fallback