Снимка: Pixabay
fallback

Притежателите на билет с номер 26590 спечелиха най-голямата премия от испанската традиционна коледна лотария Ел Гордо, съобщиха Асошиейтед прес.

Най-голямата премия е на стойност 400 000 евро. В лотарията има още много награди.

Тегленето на лотарията в мадридската опера Театро Реал продължава часове. За разлика от лотариите с джакпот, традиционната коледна лотария Ел Гордо (Дебелака) ощастливява хиляди собственици на лотарийни билети. Тази година се разпределят общо 2,24 милиона евро.

Ел Гордо е най-старата лотария в света. Тя се организира от над 200 години. Други лотарии имат по-големи индивидуални премии, но Ел Гордо раздава най-голяма сума. Билетите струват по 20 евро. Хората обикновено се събират и купуват по няколко на групи.

Тегленето на печалбите приковава испанците пред телевизионните екрани. Печелившите числа се обявяват от специално подготвени за целта ученици. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

емигрант от 22 г

преди 4 години

Това е най кошийската лотария в света. Например едно малко селце с една кръчма ......и който си е купил билет от кръчмаря ....изведнъж - днес печели 100 000, или 200 000. Стотина човека стават леееекичко богати.Всяка година цели фамилии са в добро новогодишно настроение.

12

Анонимен

преди 4 години

На матурата по математика освен оценка "двойка", трябва да има и връщане обратно в първи клас. Камелия е първа в списъка с кандидатите за първолаци.

11

Анонимен

преди 4 години

Погледнах испанските медии. 2.380 millones de euros на български означава 2,380 млрд. евро. Испанците обикновено не използват "милиард", а казват 1000 милиона. В случая са 2380 млн. Точката е знак който отделя хилядите. Просто данните са преведени от изключително слаб преводач, което за днесбг е нещо обичайто, там журналистите в познанията си по математика са на ниво "неан-дерталец".

fallback