fallback

Германският министър на околната среда Свеня Шулце съобщи, че нейното министерство работи върху закони за забрана на пластмасовите торбички за пазаруване, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Министерството в момента работи върху юридическите регулации за забраната", каза тя пред в. "Билд".

През юли Маркус Зьодер, премиер на провинция Бавария и лидер на консервативния Християнсоциален съюз (ХСС) неотдавна заяви, че инициира общогерманска кампания за забрана на торбичките от пластмаса.

Шулце по-рано е изразявала скептицизъм относно законите, забраняващи тези торбички, предпочитайки доброволните мерки. Съгласно доброволно споразумение супермаркетите таксуват потребителите за торбичките, отбелязва ДПА. Сега Шулце планира да осигури по-широко споразумение, което ще задължи бизнеса да ограничи пластмасовите опаковки, особено за плодове и зеленчуци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

и в какво ще го събират кучешкото ако? сигурно в джобчето!

19

ananio

преди 4 години

Проблемът не е в найлоновите торбички.Проблемът е в и**отите , които ги изхвърлят където си искат.

18

Анонимен

преди 4 години

Германия НЯМА переспектива (не само еко) при разкладът на нещата сега. Те си избраха път, който не води към никъде! В последните 200 години, те са разпалили не една война (две от които СВЕТОВНИ). Потопиха Европа в руини и я удавиха в кръв. Поука- нихт! Сега са на тема ВИЛКОМЕН и плюшени мечета! Заляха ни с ***, които ще ни видят сметката.

fallback