Снимка: Reuters
fallback

Само няколко часа след като стана ясно, че електронните системи на американската банкова холдингова компания Capital One бяха подложени на голямо киберпроникване, довело до изтичането на обемен масив лични данни на нейни клиенти, се разбра, че на атака е била подложена и италианската платежна система Nexi Spa, предава БНР.

"Лична информация, включваща 18 000 имена и други данни, беше публикувана анонимно "на чужд уебсайт", потвърди говорител на фирмата и добави, че в публикацията се съдържа твърдението, че списъкът се отнася до нейни клиенти.

Oще по темата

Въпреки че са били публикувани адреси и социално осигурителни номера, в анонимния документ не е имало финансови подробности като пароли или номера на кредитни карти, които са били "незабавно премахнати" с оглед на разпореждане срещу споменатия чужд уебсайт, се казва в специалното изявление на Nexi Spa.

"В много случаи информацията не съвпада с тази, която е в действителната база данни", заяви италианската компания за платежни услуги.

Компанията Nexi Spa обслужва клиенти в рамките на Италия и предлага редица услуги като дигитално фактуриране, обработка на плащания с кредитни карти, онлайн плащане и други свързани услуги.

Италианската компания обаче заявява, че не е открила следи за хакерски пробив и настоява, че сърцевината на нейната платежна система не е компрометирана. Nexi Spa също така посочи, че инцидентът е докладван на властите.

Акциите на Nexi Spa се понижават с 2,35% към 9,53 евро за една акция, като непосредствено след новината поевтиняха за кратко до осемдневно  дъно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

ПО ВАЖНО Е ДА РАЗБЕРЕМ КОЙ ПЛАЩА НА ПРОТЕСТЪРИТЕ- ПРОДЪЛЖАВАМ ДА МИСЛЯ ЧЕ Е ВЕЛИКИЯТ ФАЛИРАЩ- ОНЯ С МУСТАЦИТЕ- ТУК ПРОКУРОРИТЕ МУ ФАЛИРАЛИ БАНКАТА, В СЪРБИЯ ЗАВОДА ЗА СТЪКЛО СЛЕД КАТО ВАСИЛЕВ ГО КУПИ- ДЪЛГЪТ Е НАРАСТНАЛ 70 ПЪТИ- 47 000 000 ЕВРО- И РАЗБИРА СЕ БАНКРУТ- АХ ТИЯ ПРОКУРОРИ ПО БАЛКАНИТЕ ВСЕ МУ ВИНОВНИ- СЕГА ИМА ВЕЧЕ НОВ БИЗНЕС- ПЛАЩА ЗА ПРОТЕСТИ.

16

aniol

преди 4 години

Hora, uspokoite se nai-posle!!!!!!!!

15

Анонимен

преди 4 години

Вместо да пишете къде какво хакнали ,пишете у нас как са ви хакнали с някакви пачки да им слугувате....Умаловажавате ли тази некадърност на бълг. държ.администрация с подобни новини ,непрекъснато говорите за света около нас за протестите там а мълчите за протеста против Главният чадър на политическата мафия у нас....

fallback