Снимка: Pixabay
fallback

Етиопия постави нов рекорд за най-много дървета - над 200 милиона, засадени за един ден, подобрявайки досегашното постижение на Индия, съобщават ТАСС и Би Би Си.

Oще по темата

Целта на мащабния проект за озеленяване е борбата с обезлесяването и климатичните промени в предразположената към суша Етиопия. По данни на ООН горските територии в страната са намалели от 35 процента в началото на 20-и век до четири процента около началото на 21-ви, пише БТА.

За да разреши проблема, правителството на Етиопия планира в страната да бъдат засадени общо четири милиарда дървета.

Досегашният световен рекорд принадлежеше на Индия, където през 2016 г. стотици хиляди доброволци помогнаха за засаждането на 50 милиона дървета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Геле

преди 4 години

Абсолютна партенка....Как се засаждат 200 милиона дръвчета - това са 200 милиона изкопани дупки, толкова налични фиданки, заровени , поляти.....В реклама по ТВ казват - за 500 декара гора са нужни 500 000 лева, тези 200 милиона - колко хора ще ги садят??? Та дори и да бъдат засяти имате ли представа какви грижи има после по едно дръвче , за да порасне - колко години докато се съвземе и започне да расте, да се задържи , колко от тях няма да се хванат , ще изсъхнат и т.-н. Деликатна работа е..

47

ДАААА

преди 4 години

Защо пращаме дърва за огрев от България за Европа и САЩ? Те там нямат ли гори? А правителството засажда ли нови дървета след клането на горите?

46

Анонимен

преди 4 години

200 млн. за ден е теоритично невъзможно, а на практика съвсем. Най-вероятно става въпрос за 200 000.

fallback