Снимка: архив, Reuters
fallback

Жена се самоуби в Мадрид малко преди да бъде изгонена от жилището си. Случаят отново повдигна въпроса за повишаването на наемите, предаде Франс прес.

Според говорител на общинската полиция 65-годишната жена не отворила, когато полицията се явила вчера пред жилището й със съдебни изпълнители и се хвърлила през прозореца от петия етаж.

"Една жена - Алисия, се самоуби, докато се готвеха да я изгонят. През първата половина на тази година над 2800 семейства са били експулсирани", заяви лидерът на радикалната лява партия "Подемос" Пабло Иглесиас. "Ще продължим да работим за понижаване на наемите и за гарантиране на правото на жилище", добави той.

През второто тримесечие на годината цените на наемите в Испания са нараснали с 15,6 процента на годишна основа, посочва сайтът за недвижими имоти "Идеалиста". От 2010 г. увеличението е 35 процента в Барселона и 30 процента в Мадрид, пише БТА.

Правителството на социалиста Педро Санчес обеща закон за жилищното настаняване за справяне с този проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Отговор

преди 5 години

До КонстантинЕ, тук ако ти е единственото жилище ,трудно ще те изгонят.

15

Наблюдател

преди 5 години

Разбира се , че всеки възрастен човек трябва да има покрив над главата си! Но в Испания няма милост в това отношение. За 10 години от началото на кризата близо 600 хиляди семейства са изхвърлени от домовете им, поради неизплащане на ипотечен заем. Това са 60 000 семейства годишно. Проблемът е толкова голям, че дори полицаите и ключарите вече отказват да участват в отварянето на жилищата. Нагледали са се на трагедии.

14

Бау

преди 5 години

До 12Аз явно съм с объркани понятия, щом смятам, че всеки (особено човек на възраст, който вече не може да работи) трябва да има покрив над главата си. Докато живеех под наем се нагледах на алчни пенсии. Един от хазяите ми, заедно с двете си сестри, имаха общо 7 или 8 апартамента. Не споменавам селските имоти. Просто ми се вижда несправедливо човек в пенсионна възраст да бъде оставен без покрив. Отпадането на грижата за възрастните хора е един от признаците за разпад на цивилизацията.

fallback