16

Отговор

преди 5 години

До КонстантинЕ, тук ако ти е единственото жилище ,трудно ще те изгонят.

15

Наблюдател

преди 5 години

Разбира се , че всеки възрастен човек трябва да има покрив над главата си! Но в Испания няма милост в това отношение. За 10 години от началото на кризата близо 600 хиляди семейства са изхвърлени от домовете им, поради неизплащане на ипотечен заем. Това са 60 000 семейства годишно. Проблемът е толкова голям, че дори полицаите и ключарите вече отказват да участват в отварянето на жилищата. Нагледали са се на трагедии.

14

Бау

преди 5 години

До 12Аз явно съм с объркани понятия, щом смятам, че всеки (особено човек на възраст, който вече не може да работи) трябва да има покрив над главата си. Докато живеех под наем се нагледах на алчни пенсии. Един от хазяите ми, заедно с двете си сестри, имаха общо 7 или 8 апартамента. Не споменавам селските имоти. Просто ми се вижда несправедливо човек в пенсионна възраст да бъде оставен без покрив. Отпадането на грижата за възрастните хора е един от признаците за разпад на цивилизацията.

13

Константин

преди 5 години

До 12 Не се притеснявай, ако зависи от нашите политици и очевидно и в Испания е така, ще ти вземат и наследеното и закупено жилище, както се получава в България. Вдигат всичко, режийни, данъци и ти не можеш да поддържаш дори едно жилище.

12

Анонимен

преди 5 години

Всеки има право на жилище, само че първо трябва да си го купи или наследи.Ако наемаш жилище, се съобразявай с това дали можеш да си го позволиш.

11

Русия

преди 5 години

Супер капитализма.

10

Бау

преди 5 години

Нашите баби са всички с апартаменти, повечето с повече от един. Морят си мъжете рано-рано и после - лайф, с вдовишка пенсия и наемче от някое младо семейство, дето се бъхти от тъмно до тъмно. Безплатен градски транспорт, помощи за отопление и безброй екстри. Само *** са по-обгрижвани.

9

Българка

преди 5 години

56 000 гости от Африка са дошли от началото на годината в Испания.Трябва да ги настанят,държавата плаща повече.Тепърва ще имат такива случаи.Бедните никой ни ги бръсне.

8

Анонимен

преди 5 години

В Салановци цяла улица с къщи е празна.

7

Анонимен

преди 5 години

Не само вили/ без документи/. Пълно е и с празни апартаменти от години. Собствениците им чакат да ги продадат на богати англичани, но нещо не идват.

6

Анонимен

преди 5 години

Така става, когато на власт са социалистите.

5

Анонимен

преди 5 години

Не се е сетила да дойде в България , като пенсионерка.Пълно е с празни имоти. Вярно не всички са със вътрешна тоалетна. Но по вилните зони край София, Своге, Северозапада.

4

Анонимен

преди 5 години

Докато нашите пенсионери мятат пачки, испанските се мятат от балконите. Колко е хубаво в България....

3

комунист

преди 5 години

И тук като вземем власта ще национализираме всички жилища и ще раздадем според нуждите на всеки. Най-голямото зло е частната собственост. Трябва всичко да е общо и да се ползва от всеки. Новата световна революция *** на вратата.

2

Анонимен

преди 5 години

Това е все по-задълбочаващ се проблем, във всички големи градове, където хората масово предпочитат да пуснат апартаментите за туристи и да вземат 1500-2000 ? /месечно , и вината е на туристите, които нямат 2 по 5 , но тръгнали да обикалят , и търсят нещо по-евтино от хотел, по-евтино от такси, нискобюджетни полети ....

1

Анонимен

преди 5 години

Там нямат ли Истанбулска конвенция ? Как може такова насилие над жена. тц тц тц