Снимка: Adam Derewecki от Pixabay

Великобритания ще отзове руския аташе по отбраната. Също така ще отнеме дипломатическия статут на имоти и ще ограничи срока на валидност на дипломатическите визи, предаде Ройтерс.

Джеймс Клевърли, министър на вътрешните работи на Великобритания каза, че действията на страната му са в отговор на злонамерена дейност от Русия на територията на Обединеното кралство и Европа.

По-рано през април британски гражданин беше обвинен в предполагаема враждебна дейност срещу държавата с цел да се облагодетелства Русия, включително организирани палежи на търговски имоти, свързани с Украйна, припомня Ройтерс.

Пред парламента Клевърли каза, че ще изгони руското военно аташе, който не е деклариран служител на военното разузнаване. "Ще отнемем дипломатическия статут на няколко недвижими имота във Великобритания, които са свързани с Русия. Ще наложим нови ограничения на руските дипломатически визи, включително срока, за който руски дипломати могат да пребивават в Обединеното кралство“, заяви още вътрешният министър.

Мария Захарова, говорител на руското минисрство на външните работи, каза, че Русия ще дае “подходящ отговор” на британските действия, съобщи руската информационна агенция РИА, цитирана от Ройтерс. / БТА

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase