Снимка: БТА
fallback

Най-малко седем души са загинали в Хаити по време на протестите срещу рязкото увеличаване на цените на течните горива, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Демонстранти палеха автомобилни гуми, плячкосваха магазини и опожаряваха автомобили в столицата Порт о пренс. Имаше съобщения за употреба на огнестрелни оръжия.

Нападнат бе и хотел. Полицията съобщи за убити, но не посочи бройка.

Подобни хаотични протести имаше и в други населени места на бедната островна държава. Летищата са затворени.

Вчера следобед премиерът Джак Ги Лафонтан обяви временно отлагане на новите цени на горивата, с около 50 на сто по-високи от досегашните, но това не успокои хората, допълни Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Хаити и Бантустан са на един акъл.Там си разсипали държавта и бантустанци си разсипват държавата само че ощене са го осъзнали.Ако не бяха кинтите от ЕС всичко да се беше сринали до сега под "мъдрото" Оправление на Еднокнижника.Но не се притеснявайт, на правилният път сте.Само въпрос на време е да заприличате 100% на Хаити.

5

До 1

преди 5 години

Никаква представа нямаш за какво става въпрос. Точно защото изгониха плантаторите започнаха да гладуват и от там да бракониерстват. В резултат унищожиха собствената си природа.

4

Анонимен

преди 5 години

Явно няма материал, но ако се напънат да се изхождат по-често и събират падналите листа от дърветата, после ще компостират и обогатяват с тор и произвеждат какво да ядат.

fallback