Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Европа преживя най-студената нощ за тази година. В Германия температурите паднаха до минус 24 градуса, минус 35 отчетоха термометрите в централна Русия, а минус 29 в Естония. Жертвите на мразовитата вълна на континента вече са 20.

"Сибирската мечка", "Снежното оръдие", "Звярът от изтока" – европейските медии не спират да дават имена на мразовитата вълна, сковала континента. Близо двуметрови преспи блокираха пътищата в планинските райони на Хърватия.

В град Делнице живакът падна до минус 20 градуса. Някои плавателни съдове в Бакарския залив на Адриатическото крайбрежие не са издържали на тежестта на снежно-ледената маса, съобщи Bulgaria ON AIR.

В Париж до 5 март са отворени временни центрове, където да се подслонят мигранти и бездомни. Според статистиката във френската столица живеят близо 5000 души без постоянен покрив над главата. Там освен легло, те получават храна и добър слушател.

Мразовитата вълна стигна и до Великобритания. За Острова това е най-студената седмица от 5 години насам. Най-силно засегнати са североизточните части на страната, където паднаха до 10 сантиметра сняг.

Колони от автомобили се вият по магистралите, а десетки полети и стотици влакове бяха отменени. В сила остава код оранжев – вторият най-сериозен за опасно време. Стотици училища са в дървена ваканция до края на седмицата, когато се очаква времето да омекне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Жалките меки китки от Запада се състезават как да обиждат повече Русия, какви имена да дават на студената зима. Когато след 50 години климатът се обърне и Сибир стане земя, не само годна за живеене, а и привлекателна, друга песен ще запеят! Студът закалява хората физически и dуховно, сибиряците смазаха хитлеристите при Сталинград! Вечна слава на Червената армия!

15

JJIvanov от BG

преди 6 години

Времето в БЪлгария в момента подава НАвън излезте имаме ВЕЛИКОЛЕПЕН ИСТИНСКИ ЗИМЕН СЛЪНЧЕВ ДЕН.САмо за ски и разходки..

14

тренират на живо

преди 6 години

Вижда се ясно сканиране на мъже за проверка дължина на полов орган..имали са проблеми на други планети с отмъстители.След като ги убили ..отмъстителите ги намерили веднага и ги исушили..

fallback