Снимка: архив Reuters
fallback

Израелските военновъздушни сили са атакували днес една от военните бази в централния военен окръг на Сирия. Това съобщи източник от сирийското военно командване, цитиран от международните агенции и БТА.

В съобщението на САНА е посочено, че Израел "е извършил нов акт на агресия против Сирия".

Сирийските сили за противовъздушна отбрана са открили огън по въздушните цели и са поразили няколко самолета на противника, отбелязал източникът.

На 7 февруари израелски самолети нанесоха ракетен удар от въздушното пространство на Ливан по околностите на Дамаск, припомня ТАСС. Сирийското командване окачестви това нападение като "опит да се повдигне моралният дух на терористичните формирования след поражението, което са им нанесли сирийските въоръжени сили".

По израелския изтребител Ф-16 днес са били изстреляни няколко зенитни ракети от сирийската противовъздушна отбрана, се казва в комюнике на пресслужбата на израелската армия, изпратено в представителството на ТАСС в Тел Авив.

Израелското военно командване заяви, че само един от неговите самолети е бил ударен, докато е извършвал мисия срещу ирански цели в Сирия, откъдето е изстрелян дронът, навлязъл в израелското въздушно пространство, предаде Ройтерс. Така то отрече твърденията на сирийската армия, че е бил улучен повече от един самолет.

"Всичките се върнаха благополучно, с изключение на един, който се разби в Израел", изтъкна подполковник Джонатан Конрикус.

Междувременно Израел обвини Иран, че е навлязъл с дрон във въздушното пространство на страната.

Дронът е бил свален с израелски военен хеликоптер. "Иран е отговорен за това тежко нарушаване на израелския суверенитет", подчерта Конрикус, цитиран от АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

232

Kosio

преди 6 години

поступила точно из Сирии. Ранее звучали цифры в 215-217 "200х"... И еще сообщают, что "не окончательно", поскольку многие люди до сих пор считаются пропавшими без вести", - отметил террорист.При этом Гиркин отмечает, что колонна наемников всего насчитывала немногим более 500 человек и допускает, что "под расдачу" также могло попасть одно из подразделений ССО Минобороны РФ.Позже он добавил пояснение для тех, кто сомневается и не верит в тотальный розгром колонны российских наемников в Сирии."В разгроме ЧВК уверен на 100%. Поскольку получил информацию по нескольким каналам от тех, кт

231

Сати-Лити

преди 6 години

Арабите могат да кажат че са свалили и 100 израелски Ф-16. Ракетата която е ударила самолета е иранска. Какъв е извода ? 1. Русия ще отвори нови работни места в оръжейните си заводи.2. Путин доволен, че ще има нови продажби наоръжие за арабите. 3. Тръмп се ке.фи, че Израел намери повод да им свърши работата.4. Иран и те доволни от успеха си да свалят израелски Ф-16 с допотопна ракета.5. Арабите щастливи че "победиха" Израел ;)В крайна сметка Сирия не е удряна така силно от 1982 година.

230

Анонимен

преди 6 години

До bluesky1Преди години една такава ракета америка е изпуснала в Иран. Копирана от иранците след 16 години е в действие. На всички е ясно че Израел бомби ирански обекти допуснати в Сирия. С разрешение на Асад Сирия днес е и коридор на иранско оръжие за Ливан-хизбула.Израелския F16 е ударен доста хитро като ракетата e минала над Йордания. За късмет на летците са катаплутирали над Израел.Сирия не е удряна така жестоко от 1982 година. Асад е глупав самолюбец. С евреи майтап не бива.

fallback