Снимка: Reuters
fallback

Лике Якабоилу, директорка на промоционалната туристическа агенция "Посетете Гренландия", каза по радиото, че в други държави свързват Дядо Коледа с Финландия.

Oще по темата

"Не можем да съперничим на цирка, предлаган от финландците", призна тя, цитирана от БТА.

В Дания мислят, че Дядо Коледа живее в Гренландия, но според финландския фолклор, домът му е в далечната планина Корвантунтури в Източна Лапландия. Мнозина го свързват със селото на Дядо Коледа до Рованиеми в Северния полярен кръг, където има много магазини с подаръци, ресторанти, впрягове с елени и други атракции.

"Предпочитаме Гренландия да бъде дестинация за аванютристи, за хора, които искат да видят Северното сияние или да се повозят на шейни, теглени от кучешки впрягове", добави Якабоилу.

Тя обясни, че през 90-те години на миналия век е имало маркетингова кампания, която да наложи Гренландия като дом на Дядо Коледа, но тя не е постигнала финансов успех.

"Когато ни питат откъде е, още казваме, че е от Гренландия", добави тя.

Други страни, които претендират да са дом на Дядо Коледа, са Турция и Русия. Мнозина мислят, че той живее на Северния полюс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

JAS

преди 6 години

Преди 6 г. бях в Рованиеми, Финландия, в селцето но Санта Клаус. Страхотно преживяване при -35С, снимки с него самия и видео от домът му са ми останали за спомен. Струва си, както и цялата Финландия, чиста, подредена и културна страна, за съжаление амуд.жи имат и на Полярният кръг.

12

Eni4er

преди 6 години

До PinДавам линк но ги трият.Напиши във Уикипедиа (Дядо Коледа) или (Николай Чудотворец) и чети.Толкова е лесно

11

Pin

преди 6 години

Винаги съм имал съмнение, че е от Турция. С този червен фес с пискюл и тази джихадистка брада ... А като добавим, че си пада и по мъжки джуджета.

fallback