13

JAS

преди 6 години

Преди 6 г. бях в Рованиеми, Финландия, в селцето но Санта Клаус. Страхотно преживяване при -35С, снимки с него самия и видео от домът му са ми останали за спомен. Струва си, както и цялата Финландия, чиста, подредена и културна страна, за съжаление амуд.жи имат и на Полярният кръг.

12

Eni4er

преди 6 години

До PinДавам линк но ги трият.Напиши във Уикипедиа (Дядо Коледа) или (Николай Чудотворец) и чети.Толкова е лесно

11

Pin

преди 6 години

Винаги съм имал съмнение, че е от Турция. С този червен фес с пискюл и тази джихадистка брада ... А като добавим, че си пада и по мъжки джуджета.

10

Eni4er

преди 6 години

До АнонименТака е, като не можете да четете

9

Хубаво е,

преди 6 години

Човек да си представя нещо толкова прекрасно и носещо радост дори на възрастните. Всеки обича да получава подаръци. Дядо Коледа идва от това,че разнася подаръците си в коледната нощ .Има нещо толкова приказно и хубаво. Предпочитам да вярвам в дядо Коледа,отколкото в ББ. На него трябва да си отчаян балък,за да му вярваш.На Коледа стават чудеса. Желая на всички будни българи една нова,безборисова и безгерберска нова година Весели празници! Бъдете честити!!

8

Анонимен

преди 6 години

Дядо коледа произлиза от турската митолия и се нарича ,,ayaz ata,, достатъчно е да се боравите в гугъла и ще изнаете че дядо коледа не е християнска митология.

7

13

преди 6 години

Аз пък искам адреса на Снежанка, да я посетя за по едно ама без джуджетата че ще станем прекалено много.

6

Анонимен

преди 6 години

Как лесно подмениха българският Дядо Мраз, който го има от хилядолетия, с Дядо Коледа на други народи.

5

Анонимен

преди 6 години

Според легендата, дядо Коледа живее на Северния полюс или в Лапландия заедно с елфи или джуджета, които му помагат за изработването на подаръците за децата. Той лети с вълшебна шейна, карана от елени, и носи подаръци на послушните деца.Елените са: Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитцен и Рудолф.

4

Некъф

преди 6 години

Легендата за дядо Коледа произлиза от разказите за Свети Николай който е произлязъл от богат и знатен род. По време на Рождество Христово обикалял къщите на бедните и им подхвърлял пари вътре във дворовете за да имат възможност да отпразнуват рождеството. Това, че скандинавците се опитват да си припишат заслугите си е отелен въпрос.

3

В КРЕМЪЛ ЖИВЕЕ

преди 6 години

ТОЧКА ПО ВЪПРОСА !

2

Дядо Мраз

преди 6 години

А къде живее Дядо Мраз - все пак Дядо Мраз го има от векове, още от езическите времена, докато Дядо Коледа е сравнително скоро измислен.

1

Рино

преди 6 години

Лапландия е!!! Там са впряговете с елени. Никъде няма рисунки на стареца с кучешки впряг.