Снимка: БТА
fallback

Мюсюлмански лидери, участващи днес в среща на върха на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) в Истанбул, призоваха света да признае Източен Ерусалим за столица на Палестина в отговор на решение на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел, предаде АФП, цитирана от БТА.

Oще по темата

Ние провъзгласяваме Източен Ерусалим за столица на Палестина и призоваваме другите страни да признаят Палестина и окупирания Източен Ерусалим за нейна столица, заявиха мюсюлманските лидери в декларация, публикувана след срещата на върха на ОИС.

Ние отхвърляме и осъждаме категорично безотговорното, незаконно и едностранно решение на президента на САЩ, признаващо Ерусалим за така наречена столица на Израел. Ние разглеждаме това решение като нищожно, се посочва в декларацията.

Мюсюлманските лидери изтъкнаха, че решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел подхранва "екстремизма и тероризма".

Решението на Търмп "е умишлен саботаж на всички усилия, целящи постигане на мир, подхранва екстремизма и тероризма и застрашава световния мир и сигурност", се казва декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Az

преди 6 години

До АнонименBOLEN I MALOUMEN!!!!!

61

ТУРЧИН

преди 6 години

До МохамедкозоебецаИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ,МОЖЕ ЛИ ДА ЗНАЕМ.

60

Анонимен

преди 6 години

Берлин за столица на Палестина, а меркел за велик везир на немския халифат.

fallback