Разказ от първо лице. Българката Мария Костадинова е станала свидетел на кървавото престъпление в Лас Вегас. Хотелът, в който работи, е на метри от мястото на стрелбата.

В телефонен разговор за Bulgaria ON AIR Мария разказа: "Хората от хотела започнаха да бягат навън. Казаха ни, че са се чули изстрели вътре в сградата. Фонтанното шоу започна и ние не можехме да чуем има ли изстрели или не, тъй като музиката бе много силна. Изведнъж хората започнаха да бягат пред хотела, казаха, че стрелецът идва от горната страна на улицата. Затова влязохме обратно в хотела. Всички бяха в паника".

Още по темата

Над 20 души са убити и над 100 са ранени при стрелбата близо до хотел "Мандалей Бей" в Лас Вегас по време на фестивал на кънтри музика, съобщи на пресконференция полицията.

Извършителят е използвал автомат, с който стрелял от 32-ия етаж на хотела по публиката на музикалния фестивал на открито по време на изпълнение на кънтри певеца Джейсън Алдиън. Стрелбата продължила повече от минута, докато стотици хора се опитвали да избягат или да намерят прикритие.

Нападателят е застрелян от полицията в хотелската стая скоро след като открил огън. Според шерифа на Лас Вегас Джо Ломбардо извършителят е жител на града.

Макар и властите да смятат, че става дума за самотен нападател, полицията издирва азиатката Мери Лу Данли, която била с извършителя по време на нападението.

Няколко полицаи присъствали на музикалния фестивал в извънработно време и най-малко двама от тях са сред убитите, пише БТА.

Сигналите за други стрелби в района не могат да бъдат потвърдени, заяви Ломбардо.

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase