Снимка: Reuters
fallback

Двама италиански фермери са поставени под домашен арест заради експлоатация на мигранти, след като полицията установи, че те са дискриминирали служителите си, предаде ДПА.

На работниците с по-тъмна кожа е плащано по 25 евро дневно, а тези с по-светла кожа са получавали 35 евро дневно, посочи капитан от полицията.

Фермерите - двама братя от района Калабрия, са предлагали нерегистрирана работа на кандидати за убежище от Субсахарска Африка, настанени в местен център за прием на мигранти.

Хора от Нигерия, Гамбия, Сенегал и Гвинея-Бисау са били експлоатирани наред с индийци и румънци, съобщи полицията, която е иззела активи на стойност 2 млн. евро и 80 000 евро кеш от братята.

Това, което е открито в Калабрия, е шокиращо - трудова експлоатация с утежняващо обстоятелство расова дискриминация и е абсолютно неприемливо, заяви италианският министър на земеделието, прехраната и горите Маурицио Мартина.

Много от африканските мигранти, които пристигат в Италия всяка седмица, стават жертва на експлоатация в строителството или земеделието, често чрез контролираната от мафията посредническа система.

Закон, приет миналата година, предвижда наказание затвор от една до шест години за работодателите и главатарите на банди и глоби от 500 до 1000 евро за всеки незаконно нает работник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 6 години

До THRACIAN POWERДрън-дрън-дрънкало,А как ще обясниш факта, че по време на Втората световна война германците правят сериозни антропологични изследвания у нас и констатират, че в България, особено по селата, са запазени изключително чисти арийски типове, които поколения наред живеят в големи компактни маси?

43

Анонимен

преди 6 години

До БГ РАСИЗЪМПоздравявам те за изключително точния и актуален коментар!

42

Анонимен

преди 6 години

Отивам в чужда държава, гол като пушка и искам да получавам колкото местните, които са учили, работили, плащали данъци и са си устроили държавата, за да могат нелегални навлеци като мен да се възползват. МИ, НЕ... НЯМА ДА СТАНЕ!

fallback