Снимка: БТА
fallback


Общ преглед
Пуерто Рико е напълно унищожен от урагана Мария, заяви днес президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Франс прес, след като вчера обяви с указ бедствено положение на карибския остров, който е американска територия.

Пуерто Рико е в много, много тежко положение. Електроснабдителната мрежа е разрушена, каза Тръмп в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

На среща с украинския си колега Петро Порошенко американският президент каза, че ще посети острова, но не уточни кога, посочва Ройтерс.

Той съобщи също, че американските кризисни служби са започнали да оказват помощ за възстановяването на тази територия, пише БТА.

Кметицата на пуерториканската столица Сан Хуан, Кармен Юлин Крус, се изказа по сходен начин за мащаба на причинените от урагана щети. "Сан Хун вече не е това, което беше", каза тя. Според нея островът и неговите 3,5 милиона жители вероятно ще живеят без електричество през следващите четири до шест месеца.

Ураганът Мария, който вече е от трета категория по петстепенна скала, се очаква да премине днес на стотина километра северно от Доминиканската република и да продължи пътя си към британските острови Търкс и Кайкос.
Ураганът взе над 15 жертви при преминаването си над Гваделупа и остров Доминика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Рв

преди 6 години

Добре де..ясно. Не ти харесва...само не разбрах защо, след като се чувстваш толкова застрашен и ти е толкова тъпо там, си ходил "не веднъж"... аз ако се окажа на такова ужасно място, никога не бих се върнал. И вземи сложи една кирилица....елементарно е.

14

селян с коело

преди 6 години

Ако в бг стане нещо подобно единствено мога да се надявам вятъра да премести дървата на комшията в моя двор ,че много ми са 1000 лв за сезона.

13

Анонимен

преди 6 години

започна се земетресения урагани скоро ще е...

fallback