fallback

Американската Национална океано-атмосферна администрация (NOAA) публикува видео на самолет, който е успял да прелети през окото на бушуващия все още ураган "Ирма".

"Ирма" бе класифициран с най-високата 5-та степен, която е за ветрове със скорост от над 300 км/ч, но имаше данни, че ако скалата на Сафир-Симпсън се "удължи", то ураганът дори би попаднал в 6-та или 7-ма степен.

Очаква се уикенда бурята да премине и през щата Флорида, където вече е въведено извънредно положение и хората се презапасяват, което пък води до изчерпване на количествата на различни продукти, най-вече вода.

Oще по темата

Досега над 1 млн. души са пострадали от бедствието и се очаква да станат в пъти повече, докато бурята окончателно премине.

Лошото е, че след нея идва друг ураган - "Хосе", чиято степен вече стигна 3-та. Той следва стъпките на "Ирма.

Трети ураган, "Катя", от 2-ра категория, се намира от другата страна на Мексиканския залив. Тази вечер той може да достигне западния мексикански щат Веракрус, където да засегне над един милион души. 

HAPPENING NOW: #Irma batters Turks and Caicos. pic.twitter.com/Y2ykbUpwt3

— Nina Harrelson 🎥 (@NinaHarrelsonTV) September 8, 2017

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

До 17

преди 6 години

А, ти, какво търсиш в нета, а не си се скрил в банята ? Следи новините по американските телевизии, защо киснеш в български сайтове.

17

До 6

преди 6 години

Ти си пълен глyпаk. С какво са заслужили хората от Карибите, от Пуерто Рико от Куба? Известно ли ти е , че във Флорида живеят десетки хиляди Българи, стотици хиляди Руснаци, милиони Кубинци , Перуанци. С какво заслужаваме всички ние това?

16

Анонимен

преди 6 години

Това го правиха и при предишни урагани. Целта им беше да направят измервания и добри снимки в окото. Самолетът е проектиран и за по-силни ветрове, така че определено не може да се говори за "глупост", "случайност" и т.н.

fallback