fallback

Опостушителната сила на урагана "Ирма" ще се задържи до другата седмица. Прогнозата на климатолога Георги Рачев е, че в понеделник "Ирма" ще достигне крайбрежието на Джорджия и Северна Каролина.

Тогава се очаква и налягането на стихията да е по-голямо - с коефициент 907.

"В сряда Ирма вече ще е над континента, ще се превърне в един нормален циклон. Чак след седмица-две ще има реална представа какви ще бъдат материалните загуби", посочи Рачев в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Oще по темата


"Ирма" достигна най-опасната пета степен преди 48 часа. По всяка вероятност силата му ще се задържи още 24 часа, след което прогнозите са, че ще стане от 4-та степен, което обаче, по думите на климатолога, не е голяма разлика.

"Всеки е карал по магистралата със 140 км. в час. Представете си какво значи вятър два пъти по толкова и още малко. Няма дърво, което да може да оцелее", онагледи с пример Рачев.

В ефира на предаването се включи и Мила Монгомъри - българка, която от 15 години живее във Флорида.

По думите ѝ стихията предизвика паника у много американци. Бедственото положение пък започнало да става съвсем осезаемо:

"Започва да става страшно. Аз съм в района на Тампа. Досега беше добре, имаше вероятност да се отклони на изток. Според последните промени се насочва като че ли към нас. Много хора се евакуират. Има сериозни гръмотевици. От няколко дни по магазините няма нищо вече - нито вода, нито храна. В бензиностанциите също няма бензин", разказа Мила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

КимЧенУн

преди 6 години

Това е работа на Северна Корея. Те ръководят големината и траекторията на ветровете.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Американците дали знаят за село Бисер и за Мездра? Стана една седмица половината новини минават за несгодите на САЩ.

22

Анонимен

преди 6 години

А Ирма да не забравя дъжда. Най-малко по сто кубика на кв.метър.Не само вятър!

21

Анонимен

преди 6 години

ДО 8КОГАТО БЯХА ГОЛЕМИТЕ НАВОДНЕНИЯ У НАС, АМЕРИ.КАНЦИТЕ СИ ГО ПРЕМЕСТИХА ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА ДРУГАТА. ЕДНО ПЛЮШЕНО МЕЧЕ НЕ ДОНЕСОХА.ЩО ДА ГИ ЖАЛЯ АЗ СЕГА. ХАК ИМ Е!БРАВО ХАРВИ, БРАВО ИРМА, ХОСЕ , КАТЯДАНО НАКРАЯ ДОЙДЕ ВОВА, ЧЕ ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ВСИЧКО.

fallback