Снимка: Reuters
fallback

Иракските сили за сигурност очакват през следващите няколко часа да поемат пълен контрол върху Мосул, защото само "няколко метра" ги делят от последните позиции на "Ислямска държава", съобщи иракската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Съвсем скоро ще може да бъде обявена "победа" над джихадистите, каза телевизионна говорителка.

Тя се позова на информация от кореспонденти на телевизията, придружаващи иракските сили, които се бият с джихадистите в Стария град на Мосул, на брега на Тигър. "Въпрос на часове е", заяви говорителката.

Според източник от командването на антитерористичната коалиция ИД държи вече само няколко десетки квадратни метра от територията на втория по големина иракски град, който преди три години без завзет от джихадистите и провъзгласен за тяхна "столица" в Ирак, предаде ТАСС. кампанията по прогонването им от Мосул започна през октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Цяла държавна армия не може да изгони хиляда платени наемници, подкрепяни от САЩ и Европа и техните арабски приятели.

19

серьожа

преди 6 години

Чъки по-кротко бе обърка статията тук нЕма нищо за Русия-:)

18

чъки

преди 6 години

Русофилите мразят еврейте,те обичат арабите и мюсулманите.Русофилите харесват м'сулмански Иран.Обичат ислямския диктатор Кадафи който се гаври с българските лекари 8 години.Обичам ислямския диктатор Аасад.Русофилите са ***,която яде от вътре българската държава.Питай един русофил кой е неговия президент-ще ти отговори-Путин.Русофилите са гототви да избиват българи ако божеството от Кремъл им нареди.

fallback