Снимка: Архив, Reuters
fallback

Около 800 апартамента в пет високи жилищни сгради в Северен Лондон ще бъдат евакуирани незабавно с цел извършване на спешни ремонтни дейности за подобряване на противопожарната безопасност, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти.

Oще по темата
Съобщението бе направено късно снощи - девет дни след като най-малко 79 души загинаха при голям пожар в подобен блок в западната част на британската столица.

Разследването стигна до извода, че некачествената облицовка е допринесла за бързото разпространение на огъня в Гренфел тауър, тръгнал от неизправен хладилник.

Местните власти в северния лондонски район Камдън решиха да евакуират незабавно живущите в около 800 апартамента в пет блока. Проверки след пожара в Гренфел тауър са показали, че тези сгради не отговарят на противопожарните стандарти и по-конкретно имат проблеми с облицовката.

"Не можем да сме сигурни, че хората са в безопасност", подчерта представителка на общината.

Спешните ремонтни дейности ще отнемат между две и четири седмици. През този период евакуираните хора ще бъдат настанени във временни жилища.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

до 12нямам престава къде си гледал как се санират блоковете, но наблюдавах близо до мястото където работя там има цял квартал блокове които се санират, и абсолютно на всичи имаше ивици от каменна вата преди да ги замажат.Тогава се чудех , за какво е това, Нищо не разбирам от строителство.След пожара в Лондон ми се изясни каква роля, изпълняват.И бях много изненадан , че нашите строят по качествено от подобните Британски фирми

12

Анонимен

преди 6 години

НЯМАМ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ САНИРАНИТЕ БЛОКОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА С ПОЖАРООПАСЕН СТИРОПОР. ГОРИ КАТО БЕНЗИН, ПРОБВАХМЕ.В СТРЕМЕЖА СИ ДА ОТКРАДНАТ ПОВЕЧЕ, ФИРМИТЕ НА ГЕРБ ПОЛЗВАТ НАЙ-ЕВТИНОТО.

11

Анонимен

преди 6 години

По добре че не е саниран, защото имено санираните горят като факли със стиропора на герп. Обикновено преди да се опекат в пламъците умират от отравяне от диоксина който отделя при горене стиропора, това е по хуманно...

fallback