Снимка: архив, Reuters
fallback

Руското министерство на отбраната съобщи, че негов изтребител е прехванал американски стратегически бомбардировач, летял близо до руското въздушно пространство, предаде Асошиейтед прес.

Изтребител Су-27 е бил изпратен тази сутрин в район над Балтийско море, след като руските радари засекли прелитащ покрай границата на въздушното пространство на Русия летящ обект.

Oще по темата

Според министерството руският самолет го идентифицирал като американски стратегически бомбардировач В-52 и го съпроводил, докато се отдалечил.

Такива случаи близо до границите на руското въздушно пространство е имало и преди. През септември руски изтребител прелетя само на 3 м от разузнавателен самолет на военноморските сили на САЩ над Черно море. Тогава САЩ окачествиха като опасен начина, по който е било извършено прехващането.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Фронто

преди 6 години

В52 още ли е на въоръжение? На страха очите са големи.

99

Анонимен

преди 6 години

Единствения начин един кораб да оцелее, е да бъде във въртешно за държавата море изцяло заобграден от суша и противоракетни комплекси, но дори и тогава изобщо не е сигурно. Корабите са свръх уязвими, независимо какви системи за защита имат. Ефективни са единствено срещу държави като България, Афганистан и всякаква друга *** без минимална ефективност на армията.

98

Анонимен

преди 6 години

След като България се е сдобила с цар русофоб, който е започнал да раздава русофобски постове и русофобски пенсии, цялата българска псевдоинтелигенция, като вазов, стават русофоби. От най отявлени русофили изведнъж се превръщат във върли русофоби заради едните пенсии и постове. Също като нашите активни борци - от величаещи БКП и СССР се превърнаха в най - върлите русофоби. Винаги сме си имали *** в нашите, Българските редици ;)Как да ни уважават другите държави...

fallback