fallback

Полицията е обискирала адрес в Източен Лондон, използван от един от тримата нападатели, които убиха снощи седем души в центъра на британската столица, съобщи тв Скай нюз, като цитира неназован източник, предаде Ройтерс.

Очевидец на обиска е казал за телевизията, че е чул няколко взрива по време на операцията, за които по-късно бил осведомен, че са контролирани експлозии.

Скай нюз съобщи също, че четирима мъже и една жена са били задържани в Баркинг, Източен Лондон.

Испанец е сред десетките ранени при снощното терористично нападение в Лондон, съобщи испанското външно министерство. Говорител уточни, че раненият е настанен в болница, но състоянието му не е тежко.

Кралят на Испания Фелипе Шести и премиерът Мариано Рахой изразиха дълбоки съболезнования за жертвите на нападението. Кралското семейство е написало в Туитър: "Британският народ ще се съвземе след това варварство и безумие. Днес ние сме обединени в болката и в неуморната битка в защитата на свободата."

Папа Франциск също се помоли за жертвите на нападенията в Лондон по време на традиционната си неделна благословия след литургията за отбелязване на празника Петдесетница, предаде Асошиейтед прес.

Нека Светият дух даде мир на целия свят и излекува раните от войната и тероризма, който и миналата нощ в Лондон погуби невинни жертви, каза папата.

Той призова вярващите да се молят и за семействата на хората, станали жертва на атаката, при която загинаха седем и бяха ранени близо 50 души. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

Молби и толерантност.И така до края на света.Пука и на политиците за хората нали не са от тях.Те ни гърмят пък ние да се молим.Овце сме ние

3

Украйна ни пази от

преди 6 години

у нас при проучвания с руски експерти сме ги засичали няколко пъти..Съветваме от тогава всички да се заключват в стаите в хотели и къщи за гости..Нападателите са снимани вкл обемно и се виждат и чуват..ползват древен език от преди над 13 000 години..Същия е записан при нападение над набеден че май бил пипал отровни гъби..пратиха екип с трима с летящо бъги.. ползваха торсионно солитонен атакуващ комплекс с цел убииство..

2

Религия

преди 6 години

Модерен тълковен речник: помоли = премести.Използвано в изречение изглежда така:Папа Франциск си го премести за жертвите.Аз съм за тотална забрана на всякаква религия по света, стига лъжи и глупости, време е за наука и иноваций, защото тази планета не трябва да се взема за даденост.

fallback