Снимка: БТА

Ал Кайда и Ислямска държава ще опитат географски да пренесат своята терористична дейност в близост до Русия. Това коментира за "Фокус“ бившият ръководител на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров по повод снощните нападения в британската столица.

Става въпрос за територията на бившите средноазиатските републики от Съветския съюз, които са в превес на население от народи, изповядващи ислямска религия.

"Другата основна насока ще бъде Европа. Видимо Русия и Европа ще останат и занапред основни цели на тероризма. Терористичният акт от Лондон се вписва напълно в профила на Ал Кайда, ИД и на другите терористични организации. Изпълняват поръчките, поставени от ръководството на Ал Кайда преди няколко месеца към своите симпатизанти и привърженици по целия свят", обясни ген. Киров.

Той отбеляза, че основната цел на тероризма е постигната - цивилизованият свят да живее в тревога и очакване на следващото нападение. Притеснителен е фактът, че глобализацията на този екстремизъм нараства географски.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase