Доналд Тръмп. Снимка: Reuters
fallback

Американският президент Доналд Тръмп остро осъди атентата в британския град Манчестър, извършен според него от "зли неудачници", и поднесе дълбоки съболезнования на близките на загиналите.

Oще по темата

"Толкова прекрасни, жизнени, обичащи живота млади хора, убити от зли неудачници. Няма да ги нарека чудовища, тъй като това би им харесало", заяви Тръмп при посещение във Витлеем, на Западния бряг, в присъствието на палестинския президент Махмуд Абас, с когото тази сутрин разговаря, отбелязва Франс прес.

Президентът на САЩ изрази солидарност с Обединеното кралство след атентата, чиито жертви станаха "невинни деца".

"Терористите и екстремистите, както и онези, които ги подпомагат, трябва да бъдат изхвърлени от обществото ни завинаги. Тази порочна идеология трябва да бъде унищожена, напълно заличена", заяви Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

Той призова лидерите в Близкия изток да съдействат за изкореняване на насилието и каза, че "цивилизованите страни трябва да се обединят, за да защитят човешкия живот".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 6 години

Действия на високо равнище водят до резултати на ниско равнище. Ще има още, но такива пърформънси не водят до големи промени. Те влияят само на обикмовенитр хора.

69

А бе

преди 6 години

Тръмп да не се прави на състрадателен,щото цяла седмица се прегръща и целува със създателите на същия този тероризъм!

68

Анонимен

преди 6 години

В последните поне 5 години цял свят се присмива на т.нар. "патешки джуки", а този Тръмп явно така си говори винаги. Пpостите момичета, които си правят селфита и позират пред огледалото в банята, правейки си патешки усти, не могат да са му конкуренция на тоя. Той цял живот си е бил пpоста кифла!

fallback