Снимка: Архив, Reuters
fallback

ЕС иска Китай да помогне да се ликвидира производството на гумени лодки, с които трафиканти прехвърлят мигранти и бежанци към Европа. За това говори вчера европейският комисар по въпросите на миграцията Димитрис Аврамопулос, цитиран от Ройтерс.

След срещата си в Пекин с китайския министър на обществената сигурност Го Шънкун еврокомисарят каза пред репортери, че гумените лодки, използвани от трафикантите, са произведени "някъде в Китай", те се изнасят за Азия и после се използват от каналджиите.

"Затова поисках подкрепата и сътрудничеството на китайските власти, за да проследим този бизнес и да го разбием, защото това, което той произвежда, не служи на благото на страната. Това е опасно средство в ръцете на безжалостни каналджии."

Комисарят не даде повече подробности, но по думите му той и Го не са обсъждали възможността Китай да приеме някакви бежанци или мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

През цялото време си мислих, че за ПОТОПА от "бежанци" са виновни болните амбиции и криминалните деяния на ФАЩ и клетите им пажове, а тя каква била работата, виновни били от Китай, че правят гумени лодки.Сигурно и Китай прави червените килими дето им постилат тук, сигурно те пращат парите, които им дават на тия "бежанци" да си клатят краката, и полицията, която си затваря очите за престъпленията им, и тя сигурно е Китайска. Пусти Китайци...

17

Анонимен

преди 6 години

"На *** му е трудно да разбере какво се иска от Китай, ама няма нищо, това е нормално имайки предвид интелигентността му и руската промивка на мозъка."Така е ***, много си прав. Особено в случая.

16

Анонимен

преди 6 години

На *** му е трудно да разбере какво се иска от Китай, ама няма нищо, това е нормално имайки предвид интелигентността му и руската промивка на мозъка.

fallback