Снимка: архив, Reuters
fallback

Стотици хора са загинали при удар на международната коалиция начело със САЩ по щаб и складове на терористичната организация "Ислямска държава" край сирийския град Дейр ез Зор /на 420 км от Дамаск/. Това става ясно от изявление на командването на армията на Сирия, цитирано от агенция САНА.

В него се съобщава, че въздушният удар е бил извършен в сряда в 17:30 ч. местно време.

Oще по темата

В резултат са били ликвидирани много терористи, включително и чуждестранни наемници, пише ТАСС.

"След бомбардировката обаче над склада се е издигнал жълт дим. Това е свидетелство, че там са се съхранявали отровни вещества – се казва в документа. - В резултат на отравяне са загинали стотици хора, включително и мирни граждани".

Сирийското командване не посочва точни данни за загиналите и пострадалите.

Според сирийската армия нападението потвърждава, че терористични организации като "Ислямска държава" и свързаната с Ал Кайда "Джебхат ан нусра" притежават химически оръжия.

На 4 април командването на сирийската армия заяви, че отговорни за употребата на химическо оръжие в град Хан Шейхун, провинция Идлиб са терористите, а сирийската армия не притежава химически бойни заряди и всички обвинения срещу нея са изфабрикувани.

На 7 април САЩ нанесоха ракетен удар срещу военното летище в сирийската провинция Хомс, от което според Вашингтон са излетели самолетите за нанасяне на удара по Хан Шейхун.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

юбералес

преди 7 години

''Новината'' беше опровергана. А ''жълтия дим'' доказва че няма химоръжие. Заринът се стеля низко.

97

Анонимен

преди 7 години

САЩ са използвали химическо оръжие. Доказват го снимките на страдащите деца. Други доказателства не са необходими. Сега руснаците да нанесат ракетен удар по коалицията, подкрепяна от Щатите.

96

Анонимен

преди 7 години

Тази новина е партенка, всички я отрекоха вкл. и Русия. Не мина този номер.

fallback