Снимка: Reuters
fallback

Броят на загиналите при терористичното нападение в Лондон достигна петима души, след като 75-годишен мъж почина от раните си в болница, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

"Мъжът бе хоспитализиран след атаката и тази вечер бяха изключени животоподдържащите му системи", каза говорител на полицията.

Четирима от загиналите са жертви на атаката, а петият е убиецът, който по информация на полицията се казва Халид Масуд и е роден във Великобритания, отбеляза Ройтерс. Ранени бяха близо 40 души от 11 страни.

Oще по темата

Халид Масуд е бил известен на полицията и има криминално досие, но не е бил разследван за тероризъм, съобщи Ройтерс, като цитира полицията.

52-годишният Масуд в миналото е бил признаван за виновен за нападения, включително тежки телесни повреди, притежаване на оръжия и нарушения на обществения ред, но не за деяния, свързани с тероризъм.

Отговорност за нападението вече пое терористичната групировка „Ислямска държава“, но засега се предполага, че Масуд се е радикализирал във Великобритания.

„Няма да ни победите! Нашите ценности ще надделеят. Имаме просто послание – не ни е страх!”, обърна се към терористите британският премиер Тереза Мей.

До момента за нападението са задържани осем души, а нивото на терористична заплаха във Великобритания остава „сериозно” – това е втората най-високата степен на тревога.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Мдааа....

преди 7 години

А, за ежедневните невинни жертви на Ирак, Либия, Сирия и Йемен избити от ИД и Ал-Кайда при терористични актове или за изкланите християни, се споменава тук-таме, колкото да се запълнят новинарските емисии!

14

Анонимен

преди 7 години

До ай стига бе! 14Чудесно! Застраховката ти е валидна! :))))))

13

ай стига бе!

преди 7 години

До Анонимен #13Какво се заяждаш? Аз също мисля като Gaskoing и знам да пиша и чета на 3 чужди езика, включително английски.Не си мисли, че всички, (като твоите познати) в чужбина мият кенефите.

fallback