Мевлют Чавушоглу. Снимка: Reuters
fallback

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обвини Берлин, че оказва политически натиск върху сънародниците му в Германия и пречи на кампаниите в подкрепа на референдума за разширяване на пълномощията на президента Реджеп  Ердоган, насрочен за 16 април, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Oще по темата

"Моля ви, не ни давайте уроци по права на човека и демокрация", каза Чавушоглу по адрес на германските власти на среща с близо 200 турски граждани в резиденцията на турския генерален консул в Хамбург.

"Германия не трябва да се меси в нашите избори и нашия референдум", подчерта министърът по повод на обвиненията на Анкара, че Берлин пречи на провеждането на митинги в Германия в подкрепа на Ердоган.

"Германия упражнява систематичен натиск върху нашите граждани, това е неприемливо", добави Чавушоглу пред събралите се, развяващи турски знамена и издигащи лозунги в прослава на Ердоган.

Митингът се състоя на територията на турското консулството, след като в понеделник вечерта властите на Хамбург обявиха, че са оттеглили разрешението за провеждане на срещата на Чавушоглу в център, който е бил затворен, тъй като не е имал пожароизвестителна система. Те обаче не отмениха самата среща.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

deliormanli

преди 7 години

zad teb sme Cavusoglu,pokaji na evreite kyde im e mqstato,sled malka pauza se vryshtame leka poleka

65

Бай Хой

преди 7 години

Къде ви е демокрацията, Чавуш? В затворите след "преврата" ли?

64

PATRIOT

преди 7 години

A nie koga 6te pokajem sreden prast na germancite koito ni gledat kato vtoro ka4estvo ????A i koga 6te gi stignem turcite neznam

fallback