Снимка: Архив, Reuters
fallback

Австрийските власти издирват мъж, който се появявал периодично в родния град на Хитлер Браунау на Ин и имал мустаци, прическа и дрехи като на нацисткия диктатор, предаде Ройтерс.

"Често виждам този господин в Браунау и се чудя дали означава нещо", пише местен жител във Facebook, където е качил снимка на мъжа, приличащ на Хитлер.

Хитлер е роден в Браунау на Ин през 1889 г., тогава част от Австро-Унгария.

Прокуратурата потвърди съобщението.

Мъжът на възраст между 25 и 30 години е бил видян за последно в книжарница да разглежда списания за Втората световна война. Той се представил в местен бар под името "Харалд Хитлер". Поне веднъж е бил фотографиран пред къщата, където е роден нацисткият лидер.

Австрийският парламент гласува през декември да купи триетажната постройка, наета от правителството от 1972 г., за да не допусне да се превърне в нацистко сборище.

Прославянето на Хитлер и на нацизма е престъпление в Австрия, която нацистка Германия анексира през 1938 г.

Австрийски медии цитират представител на властите в Браунау на Ин, който казва, че двойникът на Хитлер се издирва, за да бъде подведен под наказателна отговорност, съобщи ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Пешо*

преди 7 години

Не разбирам защо съм цензуриран отново?В редакцията нацисти ли сте или?Кое от това което казах ви разтревожи?Че Хитлер е бил сифилистик? Че е бил педофил? Че е спал със своята племенница ? Че е страхливец, самоубил се в дупка?Кое?

70

Мънго Джери

преди 7 години

Ха, ха..... ще съдят някой само защото приличал на друг!!

69

Столипиново

преди 7 години

Тия двамката, като котка са.

fallback