Снимка: Reuters, архив

Засилената активност на НАТО в района на Черно море показва, че Северноатлантическият алианс си измисля заплахи, отвличайки се от други главни задачи и по-специално - от борбата с тероризма в Сирия. Това заяви днес на пресконференция говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде БТА като цитира ТАСС.

Още по темата

"Ако става дума за активността на НАТО (в Черноморския район), за съжаление, в този случай, както и по въпросите за киберсигурността, нашите западни колеги предпочитат да се занимават с виртуални и изобщо несъществуващи заплахи", подчерта дипломатът. "Виртуални не в смисъл за наличие на заплаха във виртуалното пространство, а изобщо откъснати от реалността", каза Захарова.

Ако НАТО смята, че главната заплаха за него идва от района на Черно море, това според мен е огромна заблуда. Всички прекрасно знаят къде сега се развиват основните драматични събития, по-специално, борбата с международния тероризъм. И няма никакъв смисъл да се измислят нови, несъществуващи заплахи, заяви говорителката на руското външно министерство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase