Снимка: архив, Reuters

Кремъл заяви, че иска извинение от "Фокс нюз" заради изказване на един от водещите на телевизията по адрес на руския президент Владимир Путин, което определи като "неприемливо", предаде Ройтерс.

Водещият от "Фокс нюз" Бил О'Райли нарече Путин "убиец" в интервю с Доналд Тръмп, докато се опитваше да накара американския президент да обясни по-подробно на какво се дължи уважението му към неговия руски колега.

В интервюто Тръмп каза, че уважава Путин, но това не означава, че двамата ще се разбират. "Казвам, че е по-добре да се погаждаме с Русия, отколкото обратното, и ако Русия ни помогне в борбата срещу ИДИЛ, което е голяма битка, и срещу ислямския тероризъм по света. . . ще е хубаво", каза държавният глава на САЩ.

Когато интервюиращият Бил О'Райли го прекъсна, възкликвайки: "Но той все пак е убиец. Путин е убиец", Тръмп отвърна: "Има много убийци. Имаме много убийци. Какво си мислите? Че нашата страна е толкова невинна?".

"Разглеждаме подобни думи от страна на компанията "Фокс ти ви" като неприемливи и обидни и честно казано, бихме искали да получим извинение, тъй като тук става дума за уважавана телевизионна компания", каза на пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Фокс нюз" и О'Райли засега не са отговорили на запитванията за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase