Снимка: БТА
fallback

Ислямисткият тероризъм е най-голямото предизвикателство, пред което е изправена Германия. Това заяви канцлерът Ангела Меркел в новогодишното си обръщение към нацията, предава BBC.

По повод нападението в Берлин, осъществено от търсещ убежище тунизиец, Меркел заяви, че е "отвратително“, когато терористичните актове се извършват от хора, потърсили закрила.

Тя подчерта, че 2016 г. е била година на "сериозни изпитания“, но според нея Германия може да ги преодолее, съобщава "Фокус".

„Когато продължаваме с нашия живот и нашата работи, ние казваме на терористите: Вие сте убийци, изпълнени с омраза, но вие не определяте как ние живеем и как искаме да живее. Ние сме свободни, внимателни и открити“, допълни Меркел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

ШАРАН БГ

преди 7 години

Е-е-е, каква стана тя? " Правешкият ***" се оказа по-мъдър и по-умен от всичките европейски гении, начело с ангелчето Меркел !!Нали са силни, нали са умни - защо още с първите атентати не си изчистиха държавите от тази зараза ?? Единствен унгареца се оказа трезвомислещ !!! Обиколете Париж - какво е останало френско? Само големия фасон !! Столицата на Франция ?!?!?Има и немски градове, които не приличат на себе си !За политиците заплахи ,и глад, и смърт - няма! Те са скъпи - вардят ги....

127

хохолите капут

преди 7 години

До Берлинти си укронацист, ами *** там, какво правиш тук?

126

байхейс

преди 7 години

гнусно, продажно,тъпо, ялово, ароганто източно германско бабе !тая ми е по-противна и от Плевнелиев

fallback