Снимка: БТА
fallback

Полицията в Тунис е разпитала днес семейството на Анис Амри, заподозрян за атентата в Берлин в понеделник, предаде Франс прес, като се позова на представител на силите за сигурност. Разпитът се е водил от служители на отдела за борба с тероризма.

24-годишният Амри има четири сестри и един брат. Семейството живее в Уеслатия, в северната туниска провинция Кайруан. Амри напуснал Тунис като нелегален мигрант преди седем години, заявиха баща му и източници от силите за сигурност, цитирани от Ройтерс.

Той първо отишъл в Италия, където лежал четири години в затвора за подпалване на училище. Според баща му мъжът отишъл преди година в Германия.

Там тунизиецът подал молба за убежище, която била отхвърлена през юли. Опитите да бъде депортиран в Тунис не са успели, защото мъжът нямал документи за самоличност и тунизийските власти оспорвали, че е гражданин на страната.

Според германските власти, по чисто съвпадение, Тунис признал днес, че Амри е негов гражданин и изпратил документ, който позволява неговата екстрадиция, предаде Франс прес.

Заподозреният атентатор се преместил от германската провинция Северен Рейн-Вестфалия в столицата Берлин през февруари 2016 г. Той е използвал различни самоличности.

Германските власти официално идентифицираха днес заподозрения за атентата в Берлин в понеделник като Анис
 Амри, 24-годишен тунизиец, предаде по-рано Ройтерс, като се позова на федералната прокуратура.

Тя обяви, че дава награда до 100 000 евро за информация, която помогне за залавянето на Амри. Полицията в цяла Германия е мобилизирана да търси заподозрения.

Амри е висок 178 сантиметра и тежи около 75 килограма.

Германската федерална прокуратура предупреди, че заподозреният е опасен и вероятно е въоръжен. В европейската заповед за арест на Амри, издадена от германските власти, пише, че той използва шест различни имена, предаде Асошиейтед прес. Освен за тунизиец той се представя още за египтянин и ливанец.

12 човека бяха убити и 48 - ранени, при атаката на коледен базар в столицата Берлин в понеделник вечерта.
Местните власти съобщиха днес, че 12 от пострадалите остават в болница с много сериозни наранявания, предаде още Асошиейтед прес, припомня БТА.

Неуточнен брой от тях са в критично състояние. Все повече хора с по-леки наранявания биват изписвани от болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Един

преди 7 години

Ако за палежа на училището, вместо да му дават 4 години безмислен затвор му бяха отрязали ръчичките, сега нямаше да може да кара камион...

14

Наблюдател

преди 7 години

Германците сами си правят живота труден. Сами си подготвят следващите атентати...Упорито вярват че могат да превърнат "вълците във вегани"!

13

Ninja

преди 7 години

Всеки път, когато си помисля, че родната действителност ме е подготвила за всякакви абсурди, Вселената успява да ме изуми със своята вариативност. Седем години половин Европа не може да се справи със доказан тумор, дето извършва престъпление след престъпление и от време на време пали по някое училище. Този ако му дадат Плутоний и Волфрам ще ги удря едно в друго на някой площад докато околните светнат като крушки. 15 доживотни или електрически стол и сега 12 семейства щяха да празнуват Коледа!

fallback