Снимка: Архив, Reuters
fallback

Северозападната част на Франция бе обхваната днес от силни ветрове, достигащи 160 км/ч, а 44 000 домакинства останаха без ток, съобщи местната електроразпределителна компания "Енедис", цитирана от Франс прес и БТА.

Спиранията на тока засегнаха тази сутрин около 25 000 домакинства в Нормандия и 19 000 в Бретан.

Стихията събори дървета и нанесе щети на автомобили, без да се стигне до сериозен инцидент.

Засега няма информация за пострадали, съобщиха местните власти.

Товарен кораб с 23 души на борда е в процес на евакуация, след като се сблъскал край бреговете на Дувър с баржа, превозваща камъни и започнал да се пълни с вода, съобщи Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

Така е при демокрацията- и там ,като у нас,не чистят около далекопроводите,но искат пари от ЕС за компенсация на пораженията от бедствията и авариите!Но все пак не могат да ни стигнат нас,добруджанците,ръководени от ценни герберясали околоплевенски политически пеперудки -след нормален дъжд из безводен Добрич плуваха лодки ...Дори се заговори,,че бившето военно летище ще става военно-морска база,а тогавашната кметицата и сегашен областен управител Бойко щял да я прави вицеадмирал!

4

Анонимен

преди 7 години

Това ако се беше случило в БГ, Мутрата незабавно щеше да отнеме лиценза

3

Анонимен

преди 7 години

На мн места тока в провинцията в България спираше всеки ден без бури, добре че най-после обновиха малко инфраструктурата, та започна да не спира толкова често и почти се чувстваме като не от началото на 20-ти век :D

fallback