Снимка: архив Reuters
fallback

Румънският премиер Дачиан Чолош поиска от Националната служба за защита на потребителя да направи проверка на авиокомпанията Ryanair, след като по време на пътуване от Тимишоара до Букурещ не могъл да плати в леи продукти, продавани на борда на самолета, съобщава Хотнюз.

Персоналът отказал да приеме плащане в леи, като обяснил, че на борда се приемат само евро.

По повод инцидента премиерът поиска от съответните министерства да анализрат действащото законодателство, за да се установи дали авиопревозвачът е спазил нормите.

Авиокомпанията се извини за "причиненото неудобство", като уточни, че в момента не приема плащане в леи за продуктите, които се продават на борда.

В четвъртък Чолош е пътувал до западния град Тимишоара за двустранна среща със сръбския си колега Александър Вучич, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

Въздух, Анекс 2Rules of the Air баце!Още в първия абзац е написно кога кои правила са в сила. Ирландските закони са в сила над Ирландия и в международни води. В сила са международните закони, ако не са в конфликт с местните, ако са в конфликт с местните, се прилагат в местните. Това трябва да е записано в AIP.

19

Анонимен

преди 7 години

Боко пътува в страната предимно с автомобил. Това може да се провери при желание, стига джафкахте злобно. И аз не го харесвам, но не мога да лъжа заради това. За разлика от 90 % от българите потънали в злоба.

18

duhku4e

преди 7 години

До АнонименБратле,и двата пъти,когато правителствения самолет имаше проблеми,беше за полет във вътршността на страната...или ти е къса паметта,или си фен на БоКо!

fallback