Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна днес на двудневно посещение в Антарктида, по време на което ще се запознае с въздействието на климатичните промени върху ледения континент, предаде Асошиейтед прес.

Кери стана най-високопоставеният американски служител, посещавал Антарктида.

Той пристигна от Нова Зеландия с военно-транспортен самолет с около ден забавяне заради лошо време.

Държавният секретар, който е опитен пилот, прекара голяма част от полета в пилотската кабина, разговаряйки с пилотите. След близо петчасово пътуване групата пристигна в станция "Макмърдо", която е център на американските изследователски дейности.

Кери не направи публични изявления в началния етап от пътуването. Предния ден той поздрави новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

При посещението си в Антарктида Кери ще бъде запознат от учени с въздействието на климатичните промени върху континента.

Утре той планира да се върне в Нова Зеландия за разговори с министър-председателя Джон Кий. Следващата седмица възнамерява да пътува до Близкия изток, а после да замине за Мароко, където да изнесе важна реч пред международна конференция за климата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Й

преди 7 години

Абе тия взеха много да пътуват натам,дали има нещо?! Цял континент,за който нищо не ни казват,освен пингвини и сняг..Там има вход към подземния свят,всеки го разбра това вече..Ще се хване тоа да ми ходи по ледниците..Поне да покажат снимки от инсталацията,да покажат на света малко повече,докога ще крият най-хубавите и интересни неща..Ние въобще дали живеем на кръгла планета,дали тези карти не са измислица..Вече почва да става ясно..*** покажи малко какво е под земята бе,защо се крият като мишки?!

9

ponti

преди 7 години

само да не изплува някоя руска подводница изпод леда че ще му обърне самолета..

8

Анонимен

преди 7 години

Looks like those penguins need a little Democracy!

fallback