Снимка: архив Reuters
fallback

Турски полицаи в понеделник са задържали главния редактор на опозиционния вестник "Cumhuriyet" Мурата Сабунджу, предаде РИА Новости, позовавайки се на турски медии.

Oще по темата

По информация на телевизия CNN Turk силите на реда са извършили обиск в домовете на още няколко ръководители и редактори на вестника. Полицията е задържала и журналисти Гюрай Оз.

Причините за арестите не се съобщават.

Само в последните два дена Турция закри 15 медии и уволни около 10 000 държавни служители и хора от силите за сигурност.

Анкара издаде два указа, с които се ограничи правото на адвокатите да разговарят на четири очи с клиентите си, както и промени правилата за назначаване на ректори в университетите.

Още август месец премиерът на страната Бинали Йълдъръм заяви, че след неуспешния опит за преврат от нощта на 16 юли са отстранени от работа 80 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

До АнонименMechtii....!

19

До 23

преди 7 години

Едно време така и тук ни обработваха - колко било хубаво в комунистическа България. Тези, които са минали през затворите и лагерите си знаят колко беше добре. Така, че без пропаганда моля. Да не смееш да кажеш на глас какво мислиш и да имаш право самода хвалиш Ердоган, понеже иначе ще дойдат да проберат тебе или децата ти. Мерси от такъв живот. Ама щом ви харесва - живейте си го.

18

Анонимен

преди 7 години

Турските коментари тук показват за пореден път, че тази нация не е у ред. Те ги пребиват, убиват, колят, изнасилват - те едно си знаят - Ердо е велик. Е, заслужавате си съдбата.

fallback